Poklubový zpravodaj - září

22.09.2014 21:53

Měly jsme se sejít jako obvykle v jazykové škole, ale v pátek (a tedy naštěstí včas) se ukázalo, že v tomto termínu není v jazykovce volno a bylo třeba najít jiný azyl. Nakonec nám pomohly Podnikatelky Polabí (děvčata ještě jednou díky!) a klub se konal jen o kousíček vedle:-) Nejdříve se chlubily pilné včelky Alena s Marcelou (jejich deky jsou k vidění ve fotogalerii) a hned potom Jarmila Kršková, která  nejenže přivezla svou čerstvě vydanou knížku o frivolitkách, ale také i výrobky v knížce nafocené - moc jsme si to užily! (jukněte do fotogalerie!)

Kdo byl přítomen, mohl vidět in natura naši šestou deku, která už je úplně hotová, schází pouze vizitka (na to jsem zapomněla, bude to úkol na příští klub). A pak nastalo hexagonové šílenství - chvilku nám trvalo, než jsme se probraly hotovými kytičkami a pro něco se rozhodly. Nakonec zvítězila varianta  sešití malých kytiček do velkých kytek (1 střed, 6 lístků) pokud možno v jedné barvě s tím, že velké květiny už pak nějak k sobě navzájem doladíme, případně i olemujeme neutrálními hexagony  a babiččina zahrádka tak dostane úpravné záhonky.  Není to asi ta nejúžasnější varianta, ale dá se to zvládnout ve více lidech a postupně.

Kytiček určitě není dost na celou deku, takže budeme pokračovat, kdo máte ještě šablonky, tak pilně pracujte, kdo ne, vyčkejte:-)

Na příští klub 11. října si dovoluji vyhlásit malý kurz lemování (třeba prostírek),  naučíme se hlavně postup práce v rozích.  Kdo si chcete lemování vyzkoušet, připravte si něco jako prostírku (čtverec nebo obdélník, třeba 30 x 30 cm, třeba jenom cvičný), která se bude skládat z vrchní látky, podšívky a mezi nimi bude vatelín, silnější vlizelín nebo nějaká výztuha, kterou máte doma, bylo by dobré sendvič trochu prošít. K tomu pak ladící látku na olemování (nařežeme na klubu, ukážeme si sešívání pruhů, aby byly dostatečně dlouhé).